Осъдиха мъж, опитал да обере кафе-машина
Осъдиха мъж, опитал да обере кафе-машина / netinfo

Варненският районен съд осъди ефективно за опит за кражба и повреждане на чуждо имущество 29-годишния Деян Хубенов. 6 месеца лишаване от свобода, изтърпяно при първоначален строг режим в затвор, постанови съдът за Хубенов. Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

През нощта на 1 март тази година, след употреба на  алкохол, Деян направил опит да отнеме  наличния оборот от кафе-машина, разположена на открито на  ул. “Хан Крум” във Варна. Подсъдимият  ритнал силно кафе-машината, вследствие на което я увредил и с ръка опитал да изкърти двата монетника, за да вземе намиращите се в тях пари на обща стойност 31,60 лв. Действията му били забелязани от гражданин от съседна жилищна сграда, който сигнализирал полицията. Хубенов бил задържан на място от служителите на реда. Престъплението е извършено от него в условията на опасен рецидив. Освен за опит за кражба, спрямо него бе повдигнато и обвинение за противозаконно повреждане на чужда движима вещ – кафе-машина, като нанесените щети са оценени на 76 лв.

Деян Хубенов е осъждан многократно, предимно за престъпления против собствеността. Присъдата подлежи на обжалване  или протест в 15-дневен срок.