Осъдиха измамница, продала курортен имот
Осъдиха измамница, продала курортен имот / netinfo

С осъдителна присъда излезе Районният съд във Варна по дело за имотна измама в големи размери, извършена през есента на 2005 година. 50-годишната Нелка Димитрова бе осъдена на 11 месеца лишаване от свобода ефективно. Тя бе призната за виновна за това, че в периода септември – октомври 2005 г. , в съучастие с други двама мъже, излъгала варненка, че се продава недвижим имот в курорта “Св.Константин и Елена”.

Димитрова заблудила потърпевшата, че собственик на въпросния парцел от 750 кв.м. в курортния комплекс е един от нейните съучастници. По този начин, чрез използване на фалшив документ за самоличност и без знанието на истинския собственик на имота, била осъществена покупко-продажба на парцела, при което на жената - купувач е била причинена имотна вреда в размер на 84 100 лв. Двамата съучастници на Нелка Димитрова вече са осъдени с влязла в сила присъда за същото престъпление.

Районният съд осъди измамницата и единия от съучастниците й да заплатят на пострадалата жена сумата от 84 100 лева, заедно със законната лихва и държавната такса върху уважения граждански иск. Наказанието си Димитрова следва да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при общ режим.
15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.