Осъдиха хулигани, пердашили двойка
Осъдиха хулигани, пердашили двойка / netinfo

За хулиганство, извършено в съучастие, Варненският районен съд наложи ефективни наказания на двама души. По силата на одобрено споразумение, Районният съд осъди на 6 месеца лишаване от свобода 26-годишния Ненко Костов и 30-годишния Момчил Кръстев. Наказанията си двамата ще търпят при строг режим.

Хулиганската проява е от 6 юли  миналата година. След употреба  на алкохол в дома на родственик  на единия от подсъдимите, Ненко  Костов се качил в колата  си с намерение да си тръгва. При маневрата, вследствие алкохолно опиянение, той изтървал волана и колата се блъснала във вратата на офиса на варненска телевизия. От удара стъклопакетът паднал върху пазача в офиса. Инцидентът бил забелязан от преминаващи покрай блока мъж и жена, които вдигнали от земята падналата броня на автомобила.

Тогава вторият подсъдим – Момчил Кръстев, започнал безпричинно да псува  и заплашва минувачите. След размяна на обидни реплики той хванал жената за косата и започнал да я дърпа, като успял да блъсне в гърдите приятеля й. Момчил Кръстев повалил жената на земята и продължил да я рита с крак. Междувременно съучастникът му Ненко се върнал  отново на мястото на спречкването и нанесъл удар с метален предмет по лицето на мъжа. Побоят бил преустановен след намесата на полицаите, а на подсъдимия Ненко Костов е взета и алкохолна проба.

И двамата съучастници са осъждани, като хулиганските действия са извършени от тях в условията на опасен рецидив. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.