крадец телефон
крадец телефон / iStock/Getty Images
Отнетата вещ е оценена на стойност 250 лева

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 19-годишният подсъдим призна вината си в това, че на 5 октомври миналата година, чрез употреба на сила и издърпване, отнел мобилен телефон от шестокласник.

В следобедните часове на тази дата подсъдимият вървял пеш по тротоара в близост до един от варненските молове, като непосредствено преди това бил проиграл в игрална зала всичките си налични пари. Той забелязал, че срещу него се движи ученик с мобилен телефон в ръка. При разминаването си подсъдимият блъснал ученика, след което се върнал и го попитал дали не е казал нещо по негов адрес. Последвал внезапен шамар по лицето на потърпевшото момче и издърпване със сила на мобилния апарат от ръцете му. Отнетата при грабежа чужда вещ, заедно с карта-памет и мобилни аксесоари е оценена на стойност около 250 лева.

19-годишният младеж е неосъждан. Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия. За извършения грабеж, Районният съд във Варна му наложи наказание от 10 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от три години. Съдебният акт е окончателен.