Осъден на доживотен затвор представя нова версия за престъплението
Осъден на доживотен затвор представя нова версия за престъплението / netinfo
Доживотна присъда без право на замяна обжалва Антонин Влаев, признат за виновен миналата година за умишленото убийство на брат си Виолин и на съпругата му Драгомира. Това съобщиха от пресслужбата на Варненския апелативен съд.

В обясненията пред съдебния състав осъденият е представил за първи път нова версия за драматичното убийство, станало през март 2005 година, когато в мазето на фамилната къща на бул.”Съборни” във Варна бяха открити телата на съпрузите, разстреляни с единични изстрели в главите.

Според Влаев скандал между брат му и снаха му е предшествал драмата в мазето. Драгомира простреляла мъжа си в главата, но в този момент в избата слязла и майка му. При условията на неизбежна самоотбрана възрастната жена застреляла снаха си. Всичко това тя разказала на Антонин, който като добър син, за да предпази майка си от предстоящите разпити, скрил истината от разследващите. Няколко месеца след двойното убийство старицата починала.

От самото началото на съдебния процес Антонин твърди, че няма нищо общо с убийството на брат си и на снаха си. Общо 6 от всички 8 съдебни заседания пред съда са били отлагани по различни причини. Установено е, че преди да бъдат убити, съпрузите вече са били в безпомощно състояние от удари с друг предмет в тилната част. Установено е оръжието на престъплението – самоделен двуцевен пистолет.

Влаев желае делото да се върне за ново разследване, доживотната присъда да бъде отменена и той да бъде оневинен.