Оставиха в ареста варненец, бъркал синтетична дрога
Оставиха в ареста варненец, бъркал синтетична дрога / Дарик Варна, архив

Варненският апелативен съд отказа да измени в по-лека мярката на Красен Иванов, разследван за производството на наркотици и незаконно притежание на оръжие.  Мъжът, известен като Близнака, ще продължи да търпи мярката "задържане под стража".

Варненецът беше арестуван с още двама души при специализирана полицейска операция през ноември. Тримата бяха спипани в момент на производство на синтетична дрога в апартамента на Красен Иванов в кв. "Владислав Варненчик". При обиска на жилището беше открит и пистолет "Макаров" със заличени номера и осем патрона.  

Според разследващите нарколабораторията на обвиняемия е действала поне от началото на 2012 година. В дома на Красен Иванов, където живее с родителите си, с двете си сестри, съпругата си и 6-годишния си син са открили прибори, апаратура и вещества, необходими за производство на дрогата.

Днес обвиняемият се жалва пред съда, че повече от три месеца очаква заключението на химичната експертиза на иззетото наркотично вещество, която се изготвя от експерти в столицата. Това обстоятелство обаче не е основание за изменение на мярката за неотклонение. Актуална все още е и опасността, ако е на свобода, Красен Иванов да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.