Оставиха в ареста участник в улична престрелка
Оставиха в ареста участник в улична престрелка / netinfo
21-годишният Александър Бондоков, един от тримата задържани след престрелката край „Планет клуб”, остава в ареста. Това реши Апелативният съд и с това потвърди определението на Варненския окръжен съд.

Бондоков беше задържан под стража на 29 януари тази година след стрелба, станала в градинката край дискотеката. Тогава в болницата с огнестрелни рани за лечение бяха приети трима души, сред които и той самият.

От първоначално събраните материали по делото магистратите прецениха, че Бондоков е вероятният извършител на деянието, за което му е повдигнато обвинението опит за убийство. За подобно престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Бондоков е вече осъждан като непълнолетен, и то за тежки престъпления. Участието му в престрелката край „Планет клуб” е в изпитателния срок на предишна негова присъда.

Определението на Апелативния съд във Варна е окончателно.

Срещу другите двама, задържани след престрелката - са 25-годишният Арменак Хачикян и 28-годишният Гаврил Христов също са повдигнати обвинения. Срещу Хачикян за помагачество, а срещу Христов - за опит за убийство.