Оставиха в ареста обирджия на британско семейство
Оставиха в ареста обирджия на британско семейство / Darik Varna

Георги  Г. от Добрич, разследван за брутален грабеж над британско семейство, извършен в съучастие с други лица през есента на 2008 година, ще продължи да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния съд в Добрич от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката за неотклонение.

Георги е в ареста от близо година. Той е обвиняем затова, че в съучастие с други лица на 29.11.2008 г. нахлули в дома на британско семейство в с. Богдан и отнели 3 865 лв., телевизор, DVD, сателитен приемник, дигитален фотоапарат, лаптоп, моторна косачка и друга техника, златен пръстен с диамант, въздушна пушка, мобилен телефон и лек автомобил „Фолксваген Поло”.

Част от отнетите вещи открили в дома на родителите на друг обвиняем по това дознание в с. Поручик Кърджиево. Спрямо 25-годишния Георги има повдигнати 12 обвинение за различни престъпления, сред които грабеж, кражби, противозаконно отнемане на автомобил и незаконно притежание на оръжие.

Престъпленията са тежки и за тях законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 5 до 15 години. Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.