Оставиха в ареста обирджиите с перуки
Оставиха в ареста обирджиите с перуки / netinfo
Окръжният съд остави в ареста тримата мъже, извършили на 12 юни въоръжен грабеж на златарско ателие на ул. "Д-р Пюскюлиев" във Варна. Магистратите определиха най-тежката мярка за неотклонение на 31-годишния Живко Желязков, 24-годишния Велизар Янев и 30-годишния Валери Петков, който е бивш полицай и е играл ролята на помагач при извършването на грабежа.

Според събраните до момента доказателства водеща роля за цялостната организация на престъплението има Живко Желязков, който досега е осъждан два пъти за грабеж и кражба. Велизар Янев пък е в изпитателния срок на условна присъда за измама, влязла в сила през юни миналата година.

Независимо че бившият полицай Валери Петков има чисто съдебно минало, съдът го остави в ареста, защото при обиск от дома му са иззети вещи без документи за притежание, боеприпаси и 2 пушки, за които бившият служител на полицията няма разрешително. Предстои спрямо него да се повдигне и ново обвинение за незаконно притежание на оръжие.

Ако тримата обвиняеми бъдат признати за виновни, ще лежат в затвора между 5 и 15 години, информират от пресслужбата на ВОС.