Оставиха в ареста лелята и убиеца на Женя
Оставиха в ареста лелята и убиеца на Женя / Vsekiden.com

„Искам да съм при майка ми, искам да отида да помагам на майка ми.“ С тези думи обвиняемият за убийството на 21-годишната Женя Петър Ангелов се обърна към съда при гледане на мярката му за неотклонение.

Момичето бе открито в дома си от баща му в четвъртък сутринта с множество прорезни и прободни рани по тялото. За подбудител на престъплението се смята лелята на жертвата Светла Тодорова, която живее в същата къща, а за физически извършител на убийството - Петър Ангелов, който е интимен приятел на братовчедката на Женя.

„Със сигурност съжалявам“, отговори младият мъж на журналистически въпрос за това дали изпитва вина за случилото се. Съдът определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“. Като аргументи от прокуратурата бяха изтъкнати множеството доказателства, събрани за кратък срок, както и самопризнанията на Петър, в които той обяснява за мотивите и начина на извършване на стореното.  

В залата стана ясно, че въпреки че не е налице заключение на съдебно-медицинската експертиза, фотоалбумът показва, че се касае за деяние, което надхвърля определението „по особено жесток начин“. Петър го е извършил в изпитателен срок за друго деяние. През юли тази година той е осъден за притежание на наркотици на 6 месеца затвор, отложени с 3 години изпитателен срок.

От свидетелски показания е станало ясно още, че обвиняемият е имал намерение да извърши и други подобни престъпления. Предвид събраните доказателства и тежестта на престъплението, за което се касае, прокурорът Галина Минчева поиска да бъде определена най-тежката мярка за неотклонение, защото съществува реална опасност Петър да се укрие или да извърши друго деяние. 

Същата мярка бе определена и за лелята на жертвата, която е привлечена като обвиняема за подбудителство към причиняване на смърт. Освен обясненията на Петър, съдът намира, че има и други доказателства, които сочат към 38-годишната жена. При огледа от дома на Светла са иззели 1500 лева, с които тя е щяла да се издължи на Петър за стореното. Тя му е обещала 2000 лева, от които той е получил 500 лева авансово.

Пред съда обвиняемата заяви, че не смята, че е опасна за децата и близките си и би желала да бъде пусната под гаранция. Тя добави, че ако бъде задържана, би искала трите й деца да останат в заведенията, в които са настанени в момента, до пристигането на баща им от Белгия, за да може той да поеме грижата за тях.

В момента две от децата, които са малолетни и са на 3 и 5 години, са настанени в Дом за деца, лишени от родителска грижа. Най-голямото дете - 15 годишната Станимира е била в течение на случващото се. Тя се намира в Дом за временно настаняване. От отдел „Закрила на детето“ и прокурор Галина Минчева поискаха да бъде удължен с 15 дни срокът на пребиваване до осигуряване на грижи от близките.

Обвиняемите имат право да обжалват пред Апелативен съд на 9-ти октомври от 10 часа.