Оставиха на топло албански фалшификатор
Оставиха на топло албански фалшификатор / netinfo
41-годишният Газменд Бериша, обвинен за фалшифициране на документи и пари, остава в ареста. Това реши Варненският апелативен съд, като така потвърди определението на Варненския окръжен съд от 18 ноември.

Албанецът със статут на постоянно пребиваващ у нас бе задържан при акция на ДАНС и полицията във Варна. При операцията бяха иззети фалшиви документи за самоличност, за управление на МПС, снимки и заготовки за печати на различни институции. В специален тайник в дома на Газменд бяха открити и фалшиви евро.

Бериша е роден на 25.12.1966 г. в гр. Призрен, притежава паспорт на Сърбия и Черна гора, неосъждан на територията на България. В страната ни пребивава от 4 септември 1995 г. Албанецът е със статут на постоянно пребиваващ у нас чужд гражданин от 3 юни 1997 г., когато сключва брак с българска гражданка.

Освен Бериша, обвиняеми по същото дело са и сочените за негови съучастници Владимир Великов и Николай Неделчев. Според обвинението, престъпната дейност на групата била извършвана от края на юли миналата година до 15 януари тази година. Съставени са били множество документи с невярно съдържание, както и фалшиви пари.

По делото предстоят множество процесуално следствени действия, назначаването на експертизи и изясняване на престъпленията. Експлоатираните в хода на разследването специални разузнавателни средства предстои да бъдат изготвени като веществени доказателства.

Днешното определение на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.