ОСК „Млади стрелци“  впечатлиха на държавното по стрелба с лък
ОСК „Млади стрелци“ впечатлиха на държавното по стрелба с лък / netinfo

С два златни, един сребърен медал и сребърна купа от отборното се върнаха варненските  състезатели от ОСК“Млади стрелци“, на провелото се в Русе Държавно първенство по стрелба с лък за момчета и момичета до 11г. и 14г. Първенството  е част от спортния календар на Българска федерация по стрелба с лък и се проведе в зала „Дунав“, която събра над 65 любители на олимпийския стил в стрелбата с лък от цялата страна.

В категорията до 11г. Давид Данев и Станислав Стамов не оставиха шанс на конкуренцията и окупираха челните позиции. С точен мерник и 573т. Давид завоюва златото, а Станислав с 539т. успя да се окичи със среброто. И двамата подобриха личните си рекорди на първенството. На трето място се нареди представителя на СК „Загорски стрелец“ Борис Василев с 510т.

При момичетата до 11г. дебют направи Виктория Тименова, която се представи повече от добре и загатна за възможностите си. С 442т. тя зае 6-о място в категорията.

Най-интересна бе битката при момичетата до 14г., където варненката Нора Василева също подобри личния си рекорд  и с 582т. завоюва златния медал. На второ място с 574т. остана състезателката на СК „Етър 98“ Даниела Личева, а на трето се нареди Снежана Димитрова от СК „Робин Худ“ София с 539т.

В тази категория варненци имаха още две представителки – Елеонора Иванова и Магдалена Желева, които заедно с Нора успяха да завоюват сребърната купа в отборната надпревара.

При момчетата до 14г. Мартин Тягов също стреля много добре и успя да подобри личния си рекорд. С актив от 539т. ,  Мартин се нареди на 6-о място.

Това е един силен завършек на сезона в зала, което се явява и като подготовка за започващите състезания на открито. Председателят на клуба Николай Тягов благодари за усърдната работа на всички състезатели и за постигнатите високи резултати.