Още два месеца улични ремонти
Още два месеца улични ремонти / netinfo
Цялостната реализация на програмата за рехабилитация на варненските улици трябва да приключи до 1 юни. Това събщи кметът Кирил Йорданов по време на седмичния си брифинг.

Още тази вечер ще бъде възстановено движението по улица “Георги Пеячевич” в ремонтирания участък, водещ до Крайезерния път.

След 15 април ще бъде пуснато движението в междинните участъци на околовръстния път, където в момента текат ремонти. В срок до 15 април ще бъде отворена i отсечката от района на Проектантска организация по продължението на бул. "Цар Освободител", ул."Атанас Москов" до изхода за магистралата "Хемус".

До 1 май трябва да приключат ремонтните дейности по възстановяване на пътните платна на ул. "Иван Рилски" и улиците в района на Медицинския университет, където ще бъде въведено еднопосочно движение.

Около 40 дни ще продължат започващите в началото на май ремонтни дейности по разширяване на пътното платно на кръстовището между булевардите "Република" и "Владислав". Там ще бъдат обособени две ленти за ляв завой, две ленти за направо и нова лента в посока крайезерния път. С разширението там се очаква намаляване наполовина на опашките от влизащи в града коли.

До 2 седмици трябва да бъде направен ремонт и на кръстовището на бул. “Мария Луиза” с улиците “Шипка” и “Антим I”.