“Оркид Гардънс” не е причина за фекалиите на “Войнишка”, твърди инвеститорът
“Оркид Гардънс” не е причина за фекалиите на “Войнишка”, твърди инвеститорът / netinfo
В кадастъра на ВиК липсват данни за заустване на канализациите на двата блока по ул. „Войнишка”, стана ясно от писмо до Дарик радио от фирма “Оркид Гардънс Варна” ЕООД.

Откритият канал на блок на ул. „Войнишка” N 7 по време на строителния процес е бил преместен до съществуващ канал по ул. „Войнишка”. Това решава отвеждането на фекалните води от блока до изграждането на новия канал по улицата, твърди фирма „Оркид Гардънс” по повод вчерашна публикация на варненската страница на dariknews.bg - „Фекалии бликат в мази заради строеж на луксозна сграда?”. При изкопните работи на обекта, които са пред приключване и са под нивото на каналните отклонения, не бяха открити други канални проводи в района, от което следва, че каналът на блок ул. „Войнишка” N 5 е заустен в друг колектор на съседна улица, се казва в съобщението на фирмата, изпратено до редакцията на Дарик.

От компанията твърдят, че строителните работи на обекта са започнали на 25 април,а не както твърдят потърпевшите – в продължение на цяла година. Освен това, работното време на обекта е от 8.30 до 17.30 часа. Според живеещите на ул. “Войнишка” обаче, работниците къртят и копаят и вечерно време.

„Оркид Гардънс Варна” ЕООД като инвеститор на обекта е заинтересован, отговорен и ангажиран със спазването на реда, качеството и законността на строителния процес, се твърди в опровержението от фирмата.

Вчерашната публикация можете да прочетете на този линк:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=281825