Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Отделението по трансфузионна хематология (Кръвен център).
Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Отделението по трансфузионна хематология (Кръвен център).
Търсят се кръводарители от кръвна група (-)А

Районният център по трансфузионна хематология във Варна търси кръводарители от кръвна група (-)А, стана ясно oт организаторите на Коледната кръводарителна кампания в морския град.

Тя ще бъде съчетана и с благотворителност. „Имате възможност да направите безценен подарък на някой, който не познавате - веднъж като дарите кръв и втори път като дарите полученият пакет от кръводаряването“, посочват домакините. Освен кръводарителна акция, в центъра е предвиден и празник за малчуганите.

„Вземете децата си - ще им дадете добър пример, а ще има и подаръци от Дядо Коледа”, приканват още организаторите. От кръвния център уточняват още, че с посрещането на Дядо Коледа искат да изразят своята признателност и благодарност към всички кръводарители.

„При желание може да дарите част от своя оптимизъм и надежда и да върнете усмивката и радостта в очите на нуждаещите се и техните близки.

Събитието е в навечерието на светлите християнски празници, на 21 декември, събота, от 10 до 12 часа в Кръвния център на адрес бул. „Цар Освободител“ № 100“, се посочва още в разпространеното съобщение.