Оперираха жената на Джованито
Оперираха жената на Джованито / netinfo

Оперираха жената на Джованито, която беше простреляна във вторник на път към дома й. Тя се намира в добро състояние в момента, посочи доц. д-р Лидия Петкова изпълнителен директор на МБАЛ „ Света Анна” . Тя поясни, че операцията се е наложила заради счупване на бедрото при прострелването.

35-годишната варненка ще бъде преместена от реанимацията в друго отделение. Това вече се е случило с 11-годишния й син, който също пострада при стрелбата, каза още доц. Петкова.  

По Марияна Куртева и 11-годишния й син беше стреляно от неизвестни извършители на 15 декември в района на вилна зона " Свети Никола" във Варна. Килърите са били двама и са стреляли по джипа им с автомати Калашников АК-74. В колата е имало още едно дете - дъщерята на Куртева. Момиченцето обаче не е пострадало.

Простреляните са съпругатa и синът на известния на полицията Ивайло Паунов-Джованито. Името на криминално проявения мъж се свързва с множество автокражби. Паунов е осъждан през 2003 година в Кралство Испания. Именно там Джованито се подвизава през последните години. Той е известен и с това, че на два пъти е сменял имената си, заради което пък е наричан Джованито-Стоте имена. В началото на 2005 г. килър го простреля в собственото му заведение "Сохо" в центъра на Варна. Оцеля и в бомбен атентат, когато взрив избухна под мерцедеса му, паркиран в подземния паркинг на хотел "Черно море", припомня Дарик.