Охранители осуетиха грабеж на Златните
Охранители осуетиха грабеж на Златните / DarikNews.bg, архив

1 година лишаване от свобода, отложена с 3 години изпитателен срок, получи от Варненския районен съд 24-годишен младеж за извършен опит за грабеж над чуждестранен турист в курорт „Златни пясъци”. Й. Йосифов от Червен бряг бе признат за виновен за това, че на 16 август миналата година, на плажната ивица в курорта, в съучастие с друго неустановено лице, направил опит да отнеме златен синджир и пари от холандски турист.

Подсъдимият, заедно със свой познат, пристигнал във Варна сутринта на 15 август миналата година и веднага се настанил в предварително резервирана квартира. Още същата вечер двамата се срещнали с трето неустановено лице и заедно обиколили множество заведения в ”Златни пясъци”. След употреба на алкохол, в малките часове на 16 август, тримата младежи тръгнали на разходка по плажа, когато забелязали чужди туристи – жена и мъж с масивен ланец на врата си. Подсъдимият и неговите съучастници нападнали чужденеца. Въпреки съпротивата му, Йосифов пребъркал джобовете му и дръпнал златния синджир от врата му, при което накитът се скъсал и паднал на пясъка.

В този момент нападението над туриста било забелязано от трима охранители в курорта, които подгонили извършителите и успели да хванат Йосифов.