Ограничават максимално колите в Морската градина
Ограничават максимално колите в Морската градина / netinfo
Движението в Морската градина ще бъде ограничено максимално предвиждат мерките в наредбата за обществения ред в парка това лято, които бяха оповестени от кмета Кирил Йорданов. Право на достъп ще имат колите на специален режим и собственост на инвалиди. Автомобилите, които зареждат заведенията, ще могат да влизат от 7 до 10 ч. и от 13 до 15 ч., като се движат по определен маршрут.

Спазването на наредбата ще се контролира от 3 денонощни КПП-та на басейн „Приморски”, на Рибарския плаж и на Първа буна. Пропускателен пункт ще има и под Спортна зала, който ще работи само през деня.

Достъпът до Морската градина и крайбрежната алея ще бъде забранен и за такситата. За тях ще бъдат изградени 3 стоянки на ул.”Стефан Стамболов”, до входа на Летния театър и под Спортна зала. Режимът за пропускане на автомобили до тенискортовете се запазва.

Няколко общински инспектори от вчера следят денонощно за шума и търговията в Морската градина. Те ще бъдат подпомагани и от полицаи. Отделен екип ще контролира търговските обекти по централните улици.