Ограда е спасила живота на пострадалата вчера жена
Ограда е спасила живота на пострадалата вчера жена / netinfo
Оградата на строителния обект на бул. “Сливница” 52 е спасила живота на 63-годишната варненка, която вчера пострада от паднал строителен материал, заяви за Дарик радио Красимир Ташев, главен инспектор в отдел “Строителен контрол” в община Варна. Строителният материал е телескопична подпора тип “Хюнебек”. При падането си от третия етаж на фасадата, подпората се е приплъзнала на оградата, която е омекотила значително удара върху главата на жената.

Както Дарик вече съобщи, строежът на бул. “Сливница” 52 е бил спрян със заповед на кмета през юли, миналата година. Строителят обаче – фирма “Корект-63-Бояджиев” ЕООД – е обжалвал заповедта в Административния съд, който я отменя на 11 октомври като незаконосъобразна.

Вчера е съставен констативен протокол на фирмата, а тази сутрин й е съставен акт за нарушение на строителните норми. Глобата, която по закон може да наложи кметът на Варна, е максимум 10 000 лв. РДНСК може да определи по-висока глоба и даже да отнеме лиценза както на фирмата строител, така и на фирмата, която осъществява строителен надзор.

В момента от общината издирват надзорника – “Корект – 99” ООД, представлявано от Паско Ташков, съобщи главен инспектор Красимир Ташев.

63-годишната жена, пострадала на рождения си ден, е стабилизирана и се намира в неврохирургията на МБАЛ "Св. Анна" без опасност за живота. Тя е с комоцио и комбинирана травма на главата.