Одобриха номинациите за награда Варна
Одобриха номинациите за награда Варна / netinfo

Общинските съветници от комисията по образование гласуваха номинациите за награда „Варна” за 2009-та. За учител на годината в системата на предучилищното възпитание бе предпочетена Елена Гаданчева от ОДЗ номер 14. Другият претендент е Соня Кавалджиева от ЦДГ номер 16.

Красимира Симеонова от Основно училище „Славейков” пък е номинирана за учител на 2009-та в начален етап на основното образование. Тя е отличена заради висок професионализъм и успешни изяви на учениците й в състезания и олимпиади по математика и в конкурси по театрално майсторство.

За учители на годината в сферата на хуманитарните науки, изкуствата и спорта са номинирани съответно Мария Георгиева от гимназията за хуманитарни науки и изкуства, Боян Бъчваров от училище „Добри Христов” и Людмила Атанасова от СОУ за деца с нарушено зрение „Д-р Иван Шишман”.

Съветниците одобриха и номинациите за награда „Варна” в сферата на науката и висшето образование. Данчо Симеонов от ГЕРБ предложи сред мотивите за приз на проф. доктор на архитектурните науки Иван Никифоров да отпадне разработеният от него предварителен градоустройствен план на Варна. Тъй като все още не е ясно мнението на варненци и предстои обществено обсъждане по този план, според Симеонов е по-добре мотивът за награждаването да бъде премахнат. Представителите на комисията по образование одобриха предложението на съветника от ГЕРБ.