Очевидци са останали пасивни при гасенето на пожара снощи
Очевидци са останали пасивни при гасенето на пожара снощи / netinfo
В 1,15 ч. през нощта е потушен пожарът, възникнал в къщата на ул. “Драган Цанков” № 15. Сигналът за инцидента е подаден в полунощ и на място са изпратени автопатрули с екипи, които да окажат помощ при евакуирането на живущите. Изпратени са и 6 противопожарни автомобили с екипи огнеборци. Установено е, че гори къща във вътрешен двор, дървена лятна кухня и част от съседна къща.

Пристигналият на мястото първи екип на автопатрул на Първо РПУ е извел от горящата малка къща възрастна жена и мъж. Живеещите в съседната, която в голямата си част е отдадена под наем за офиси, са излезли преди пристигането на полицаи и пожарникари. Нито един от множеството събрани на улицата хора не е помагал за евакуирането им.

Установено е, че малката къща, от където са тръгнали пламъците, е собственост на 73-годишна жена и се обитава от нея и двамата й сина. Тримата са с психични отклонения и живеят като клошари. Вчера е разглеждано дело за принудително настаняване на 34-годишния син за лечение в Психиатрично отделение. Другият син в момента е на лечение в същото здравно заведение.

При инцидента няма пострадали и ранени. Пламъците са причинили само материални щети.

На мястото тече втори оглед. Работи се по няколко версии за установяване причините за инцидента. По една от тях има насоки към определено лице. Назначени са експертизи. Образувано е досъдебно производство.