Обвиненият в убийството на Хюлия сам поиска да остане в ареста
Обвиненият в убийството на Хюлия сам поиска да остане в ареста / снимки: Petel.bg

Обвиненият в убийството на Хюлия Маджар – Иван Тодоров, сам поиска да остане в ареста при гледането на мярката му за неотклонение ”задържане под стража” във Варненския окръжен съд. Като мотив заподозреният посочи, че се страхува за своята безопасност. Той настоя също да бъдат разпитани посочените от него лица.

Преди Тодоров да поиска от съдията да остане в ареста, адвокатът му Димитър Димитров заяви, че не възразява на настояването на прокуратурата за налагане най-тежката мярка за неотклонение. Обвинението изтъкна, че задържането на Тодоров в Холандия е струвало „извънредни усилия” и има опасност той да се укрие, ако остане на свобода. В съдебната зала стана ясно също, че през 2008 г. Иван Тодоров е осъждан за грабеж. Тогава той е получил 3 месеца условна присъда.

Обвиненият в убийството на Хюлия сам поиска да остане в ареста
netinfo

След като съдът постанови постоянния арест на Тодоров, защитникът му заяви пред журналисти, че клиентът му не му е споделял от какво се притеснява и дали е заплашван. Подсъдимият е бил транспортиран в България в петък, а днес за първи път е бил разпитан от разследващите. Пред тях той е заявил, че с Хюлия са имали приятелски отношения.

Автомобилът „Мерцедес”, с който Тодоров е бил задържан, все още се намира в Холандия. Подсъдимият е завършил Варненския свободен университет, но не е работил, каза още адвокат Димитров.

Ако реши, Тодоров може да обжалва мярката си за неотклонение на 1 април.

Тялото на 24-годишната Хюлия беше открито на 4 януари в лозов масив край село Езерово. По главата на младата жена са били нанесени множество удари с тежък тъп предмет, а последвалата силна кръвозагуба е причината за смъртта й. 25-годишният Тодоров беше задържан на 6 януари в Холандия, след като беше обявен за издирване с Европейска заповед за арест от българските власти.