Обвинени в сводничество ще останат в ареста
Обвинени в сводничество ще останат в ареста / netinfo
49-годишният Николай Иванов от Провадия и 30-годишният Красимир Чобанов от Шумен, обвинени в сводничество и трафик на жени, ще останат в ареста след решение на Варненския апелативен съд. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Тандемът е разследван от няколко месеца. Спрямо Николай е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за трафик на жени, склонявани към проституция. В същото е обвинен и Чобанов, както и за притежание на една доза кокаин. Мъжете бяха арестувани през февруари след акция на полицията в клуб за компаньонки "Мая" и в клуб "Далила" в центъра на Варна.

Събраните до този момент доказателства водят до обосновано предположение, че Иванов и Чобанов са извършители на престъпленията, в които се обвиняват. Въпреки чистото им съдебно минало съдът е направил извода, че ако са на свобода двамата може да се опитат да въздействат върху свидетелки, които вече са дали показания, или които предстои да бъдат разпитани, затова е наложил най-тежката мярка за неотклонение.

Определенията на съдебната инстанция не подлежат на обжалване.