Обвинен за палежа на ул.Тодор Влайков от днес е в ареста
Обвинен за палежа на ул.Тодор Влайков от днес е в ареста / netinfo
Варненският окръжен съд определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за 26-годишния Петър Петков, обвинен, че умишлено е запалил тавана на ул."Тодор Влайков"№51 във Варна, при който пострада 4-членно семейство. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Петков се разследва за палежа на таванското помещение, където живеело семейството на Ангел Демиров със съпругата и с двете им малолетни деца, на 8 и на 2 години. Огънят лумнал в 1,30 часа след полунощ на 23 юли тази година и сериозно е застрашил живота на цялото семейство, което по спешност е настанено в болнично заведение. Бащата е със 70% изгаряне, майката със 64%, а двете деца са обгорени от 15 до 21 %.

Днес съдът се е запознал със събраните до момента доказателства, сред които много свидетелски показания. Единият от пострадалите родители е бил разпитан пред съдия в болницата. Съдът е преценил, че на този етап от разследването са събрани достатъчно материали и доказателства, които водят да обосновано предположение, че Петър е съпричастен към палежа. Въпреки чистото минало на Петков, той ще остане в ареста заради механизма на престъплението, начина по който е извършен палежа, както и обстоятелството, че е бил застрашен животът на 4-ма души, сред които две малолетни деца.

Петков твърди, че няма нищо общо с палежа. Той може да обжалва определението на Варненския окръжен съд в тридневен срок.