Обвинен в подбудителство към убийство остава в ареста
Обвинен в подбудителство към убийство остава в ареста / netinfo

Варненският апелативен съд потвърди ареста на Стоян П., обвинен в подбудителство към убийството на Манол Хаджиев. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. 41-годишният мъж от село Казашка река беше задържан под стража в началото на януари тази година, когато бе привлечен като обвиняем по досъдебното производство за отвличането на 45-годишния Манол. Разследването е започнало срещу неизвестен извършител през лятото на миналата година. През есента на 2008-ма, след задържането на Недялко Д, с прякор "момата", и неговите самопризнания, в това число и за убийството на Манол, вниманието на разследващите се насочило към Стоян П.

Още при първоначалния му арест е станало известно, че има справка за мобилните разговори между Стоян и Недялко. Според магистратите Стоян е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Основание за този извод има в събраните в хода на разследването разпечатки и други доказателства. Ако е с по-лека мярка за неотклонение мъжът може да се укрие или да извърши други престъпления, е становището на съда.

Недялко насочил разследващите и към извършването на друго убийство - това на Златко Кавалджиев. За него "момата" отново обвинил Стоян П. Телата на убитите Манол и Златко били открити край село Приселци и в района на Гроздьово, община долни Чифлик. През януари тази година Варненският апелативен съд определи "домашен арест" за Стоян, но в настоящия момент той изтърпява по-тежката от двете процесуални мерки за принуда.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.