Обстановката във Варненско към 12 часа
Обстановката във Варненско към 12 часа / Sofia Photo Agency, архив

Товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Варна - Бургас. КПП ще спира тировете в района на км 162 на първокласния път («Балабана»), предупреждават от Областно пътно управление - Варна.

Въведена е забрана за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Варна - Добрич. Товарните автомобили да се движат с вериги по пътя Русе - Варна. Временното ограничение на движение се налага поради усложнената обстановка в областите Разград и Русе.

Останалите пътища в региона са проходими при зимни условия. 27 машини обработват републиканските пътища на територията на Областно пътно управление - Варна към този час.

От ОПУ - Варна призовават водачите на моторни превозни средства да изчакат успокояване на обстановката преди да предприемат пътуване към тези направления. Ако пътуването е наложително, автомобилите да са оборудвани за движение при зимни условия и да шофират със скорост, съобразена с конкретните условия на пътя.

Движението на влаковете в страната е нормално, въпреки усложнената зимна обстановка, информират от БДЖ Известни закъснения са регистрирали само един бърз и два пътнически влака. Бърз влак 2627 от София за Варна, който е престоял около 160 минути в железопътния участък между Стражица и Славяново. Престоят на влака в участъка се дължи на повреда в контактната мрежа. От гара Горна Оряховица е изпратен локомотив, който да изтегли влака от междугарието. В момента влакът се движи за Варна с 200 минути закъснение/информацията е към 10 часа/.

Две населени места във Варненско са без ток към момента. Това са селата Изворник в община Вълчи дол и Калиманци, община Суворово, съобщиха за Дарик от Е.ОН България. Към 12 часа около 17 000 клиенти на компанията в 43 селища на територията на областите Русе (21 населени места), Силистра (17 населени места), Варна (2 населени места), Шумен (2 населени места), Разград (1 населено място) са без електрозахранване.

Екипите на Е.ОН България Мрежи продължават да работят усилено за отстраняване на многобройните повреди по електроразпределителната мрежа. Компанията прави всичко възможно да възстанови електрозахранването на всички населени места в рамките на деня.