Обстановката се нормализира
Обстановката се нормализира / netinfo
Обстановката започва да се нормализира във Варна малко по малко. Това заявиха на спешното заседание на Кризисния щаб за морската столица. Там присъстваха представители на Гражданска защита, Пътна полиция, Е.ON, ВиК – Варна, Спешния център, общински съветници, граждани и представители на медиите.

Щабът заседава от вчера заради зимната обстановка. Неприятната прогноза с настъпването на вечерта е температурите да паднат и Варна да бъде скована от лед.

Всички, които работят по почистване и опесъчаване на улиците, гарантираха спокойно придвижване в зимни условия след края на работния ден. Има невралгични точки във Варна, на които се знаят и на тях се обръща повишено внимание.

Към с. Каменар непрестанно се движат снегорини, но там има големи снегонавявания.

Пътната мрежа на града се почиства, като вече се движат и малките машини от “Хидрострой”. Почистването вече е на етап от бордюр до бордюр. Очаква се утре да започне почистването на улиците и в междублоковите пространства.

Машините на “Титан” осигуряват и събирането на боклука. Почистена е Виница, в добро състояние е Ракитника.

Градският транспорт изпитва затруднения, но функционира. Няма непокрити линии. Автобуси и тролеи осигуряват движението на хората. Щабът се надява, че фирмите ще почистят тротоарите пред собствените си магазините.

Детските градини и болниците работят, социалните домове имат възможност да се погрижат за изпаднали в беда хора.

На заседанието присъстваше общинският съветник Веселин Данов заяви, че ще предложи на следващото заседание на местния парламент преразглеждане на всички концесионни договори с фирмите отговарящи за снегопочистването във Варна.

Следващото заседание на Щаба е насрочено за 17 часа.