Общинският съвет се събира за 22-ри път
Общинският съвет се събира за 22-ри път / Дарик Варна, архив

Кой да оглави комисията по "Младежки дейности и спорт", се очаква да бъде решено на днешното 22-ро заседание на Варненския общинския съвет. На миналата сесия изборът на заместник на Павел Христов от ГЕРБ, който стана депутат, се провали, тъй като нито един от двамата кандидати не събра необходимите 26 гласа. Двете издигнати кандидатури бяха на Огнян Къчев от БСП и на Благомира Александрова, която влезе в местния парламент от вече разпадналата се група "Варна утре". А предложението дамата да застане начело на комисията нажежи страстите в Общинския съвет.

Очаква се днес клетва да положи и нов общински съветник от БСП. Той ще заеме мястото на Димитър Чутурков, който оваканти поста, за да стане заместник-областен управител. Ако не се откаже от мястото на местен депутат, следващият в листата на "червените" е Януарий Вичев.

Предвидено е на днешната сесия да бъдат приети годишните финансови отчети на общинските дружества във Варна. Сред тях са отчетите на Двореца на културата и спорта, „Пазари”, „Градски транспорт”, „Ученическо и столово хранене”. Съветниците ще се запознаят и с резултатите на дружествата в ликвидация – „Общинска охранителна фирма”, „Стопанска и спомагателна дейност”, „Жилфонд”. Планирано е също освобождаването от отговорност на членове на управителни и контролни органи в търговските дружества, които са собственост на Община Варна.

В дневния ред е включена и актуализация на списъка с варненските училища за учебната 2013/2014 година. Очаква се също сградата на бившата Ученическа поликлиника да бъде предоставена на Руското училище.

Заседанието на Общинския съвет е с начален час 9:00 в зала „Пленарна” на общината.