Общинската администрация свива разходите, не са изключени съкращения
Общинската администрация свива разходите, не са изключени съкращения / DarikNews.bg, архив

Максимално свиване на разходите на общинската администрация е разпоредил временният кмет Христо Бозов. По думите му ограничаването се налага заради спрените разпоредителни сделки, от които са се очаквали приходи около 5 млн. лева. „Общинският съвет се въздържа  от извършването им заради желанието на хората, които протестират.“, каза Бозов.

Сред мерките, които ще бъдат взети, са ограничаване на представителните на общината, както и намаляване на автопарка. Не са изключени и съкращения, каза още временният градоначалник.

Бозов допълни, че за свиване на разходите може да се приеме и поемането на две длъжности от общински служители. Това касае и самия него, защото продължава да бъде и зам.-кмет по здравеопазването. На два поста ще бъдат и служителите, които ще заменят подалите вече оставки шефове на дирекции и общинско предприятие-Петър Радушев, Станка Димитрова и Константин Камов. Временно назначените ще продължат да изпълняват и досегашните си задължения, за да могат на по-късен етап да запазят работата си, посочи временният кмет.