Общината прави социално-информационен център
Общината прави социално-информационен център / netinfo

В първите дни на май месец тази година ще отвори врати общински социално-информационен център. В него ще работят 12 души ще разяснияват градската социална програма. Това съобщи директорът на дирекция „Социална дейност и жилищна политика” д-р Здравко Марков на заседание на комисията по „Социални дейности и жилищна политика”.

 През 2008 година общината е отпуснала 20 000 лв. за чуждоезиково обучение и компютърна грамотност на 12 души от администрацията. През настоящата година ще се инвестират още 40 000 лв., за да продължи подготовката на служителите и през май месец да започнат работа. Към настоящия момент общината е получила около 60 000 евро от холандски град, с който е побратимена морската столица. Средствата ще бъдат използване за закупуването на техника, но не и за направата на рекламни материали. За тях ще се търсят допълнително финансиране, категоричен бе д-р Марков. Според него още не се знае къде ще се помещава бъдещият социално-информционен център, но в най-скоро време ще се реши проблемът.

Комията по „Социални дейности и жилищна политика” прие предложение на кмета на Варна Кирил Йорданов за разкриване на „Кризисен център за жени и деца, претърпели насилие или жертва на трафик”, както и на „Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания”. Общинарите аргументираха решението си факта, че Варна се нуждае от повече здравни специализирани заведения, защото проблемите с болните хора във града нарастват.