Общината осъди общински съветник
Общината осъди общински съветник / Dariknews.bg

Община Варна е осъдила на две инстанции дружество, собственост на общинския съветник и шеф на спортната комисия Благомира Александрова. Това стана ясно по време на днешното заседание на комисията по собственост и стопанство към Общинския съвет. Няколко месеца дружеството е ползвало неправомерно общински имот. Договорът на „Джаки 83“, което стопанисваше кафе-сладкарницата в сградата на басейн „Приморски“, е изтекъл през май, но въпреки това фирмата е продължила да ползва помещенията до края на ноември.

„Джаки 83“ дължи на местната хазна 19 000 лв. Управителят на спортен комплекс „Приморски“ е получил ключовете за помещенията на 28 ноември 2014 г., но без приемо-предавателен протокол.

За да се избегнат в бъдеще други случаи на некоректни платци и за да се удовлетворят нуждите на родителите на спортуващите в комплекса деца, Андрей Василев от движение „Нашият град“ предложи помещенията повече да не се отдават под наем, а да се превърнат в чакалня за родители. Той предложи да се поставят вендинг машини за кафе, за да не се ощетява бюджетът.

„Родителите нямат закрита част, където да чакат. През есента и зимата е особено неприятно. Удобно ли е когато вали децата да се преобличат навън? По-добре е да се направи място за изчакване“, аргументира се Василев.

Съветниците решиха да предложат въпроса за обсъждане на следващата сесия на местния парламент, като изискват позиция по въпроса с бъдещето на помещенията от управителя на ОП „Спорт“.