Обръщение на кандидата на ГЕРБ Кирил Йорданов
Обръщение на кандидата на ГЕРБ Кирил Йорданов / netinfo

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Изборният ден е пред нас.
Предстои ни да вземем важни решения за живота си.
Решения, до които трябва да стигнем сами!
На основата на фактите и на собствените си впечатления, уповавайки се на нашия личен опит и познание за хората. Изборът зависи от нас.

КАМПАНИЯТА приключва до часове.  Не дебат между идеи и програми, а нервен сблъсък между невъзможни обещания на килограм, примесени с груб популизъм и откровени лъжи. Такава е констатацията ми за кампанията на “състезателите”, които се самоопределиха за мои основни опоненти в тези предизборни за Варна дни. По този начин, освен че проявиха липса на самоуважение, те демонстрираха и пълно незачитане на интелигентността на избирателите. Нещо повече – подцениха мъдрата способност на варненци да оценяват и да сравняват самостоятелно.

ОПОНЕНТИТЕ показаха себе си – кой както може. Повечето от тях, за изумление и на роднините си, си съчиниха фантастични биографии, а други – просто прескочиха тази важна част от т. нар. информиран избор, за който всеки кандидат трябва да допринесе, поднасяйки открито истинската си биография и програмата си за управление на общината през следващите четири години. Поне тези два важни компонента! Безпардонната лъжа, безпринципните нападки и невъздържаните хули заместиха разговора около програмите и идеите за развитието на града. И господата сториха това съзнателно. С умисъл лишиха избирателите от истинската информация за себе си и за програмата си, защото - нито професионалният им опит, нито комплексната им подготовка за този тъй отговорен пост, за който са се кандидатирали, им позволява да влязат в професионално аргументиран диалог на общинска тематика.

МОЯТА ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ през следващия кметски мандат е публично достояние. Както и отчетът ми за последните 12 години, през които управлявах община Варна. Професионалната и житейската ми биография – също. По време на цялата предизборна кампания не обещах нищо, което не мога да изпълня. През всичките години на трите ми мандата не прекъснах диалога си с варненци и продължавам да разговарям със съгражданите си от всички възрасти за конкретните, реалните и възможните за осъщедтвяване проекти и идеи за града и за хората – инфраструктурни, социални, образователни, спортни и културни, в полето на здравеопазването и екологията, на сигурността и чистотата, в полза на млади и стари.

ЕВРОПА И СВЕТЪТ БОЛЕДУВАТ. Държавата ни не прави изключение. Продължаващата финансово-икономическа криза - която, според някои анализатори ще се задълбочи и ще разшири периметъра си с нов негативен тласък, налага общините да се управляват грамотно и професионално. От опитни и загрижени за хората кметове, вземащи самостоятелни решения и подкрепяни в усилията си от държавната власт. Дългогодишната ми практика и като съдия, и като народен представител, и като областен управетел, и като кмет ме карат да мисля, че всеки друг модел на управление във време на тежка криза би бил рисков и много опасен експеримент. Една необмислена авантюра – зле подбрана като време и изцяло за сметка на гражданите. Но! - в полза на личните амбиции на хора, предложили себе си за лице на съмнителни политически и икономически групи.

Уважаеми съграждани, няма нищо случайно във факта, че веруюто, което изповядвах, управлявайки Варна през изминалите 12 години, стана и девиз на тазгодишната ми предизборна кампания.

ВАРНА Е МОЯТА ПАРТИЯ! И това е истината. В живота ми няма нито ден, белязан от членство в политическа структура. Получавал съм предизборна подкрепа от различни партии, но никога не съм вземал решения под политически диктат. И винаги съм изпитвал потребност от реална, не на думи, правителствена подкрепа за Варна. Последната година – при управлението на правителството на ГЕРБ, показа не само на думи, но и на практика, че при осъществяването на различни проекти и процедури, община и държава могат да работят заедно в полза на българските граждани.

ВАРНА Е МОЯТА ПАРТИЯ и този факт ме прави горд. Защото заедно с вас, мои съграждани, постигнахме достатъчно, за да превърнем Варна в модел за общинско развитие в държавата и в международен център за туризъм, култура и спорт. Разбира се, имаме още много работа – за да поддържаме постигнатото и да продължим съграждането.

Благодаря ви, уважаеми съграждани! Благодаря ви за подкрепата, за разбирането, за всичко, което постигнахме заедно.

БЛАГОДАРЯ ТИ, ВАРНА! ТИ СИ МОЯТА ПАРТИЯ!