Обявиха номинациите за награда Варна
Обявиха номинациите за награда Варна / netinfo
Доц. Яко Кузманов и капитан I ранг о. р. Илия Пеев са ноиминираните за индивидуалната награда “Варна” в раздел “Хуманитарни науки”. Първият за въвеждане на нови диагностични методи в гръдната хирургия, а вторият – за книгата "Военно лидерство /Психологически ракурс/" - първият научен труд посветен на откриването и формирането на кадри с лидерски потенциал. Това стана ясно след днешното заседание на експертната комисия към Областния съвет за наука и висше образование, председателствана от зам.-областният управител Стилиян Гроздев.

На основание на Статута за присъждане на Награда "Варна" в сферата на науката и висшето образование, експертната комисия обявява за публично обсъждане всички номинации за присъждане на тазгодишната награда “Варна” в сферата на науката и висшето образование. За колективната награда в раздел “Хуманитарни науки” са номинирани научен колектив с ръководител доц. д-р Валентина Маджова и д-р Валентин Игнатов- за изграждане и утвърждаване на специализиран Център по остеопороза и остеоартроза с училище за пациенти.

В раздел “Природни науки” номинациите за индивидуална награда”Варна” са ст.н. с. I ст., дбн Камен Проданов – посмъртно, и научен колектив с ръководител н.с. I ст.д-р Соня Узунова. В раздел “Обществени науки” номинирани са проф. д.ик.н. Лилия Каракашева, капитан I ранг доц. д.в.н. Боян Медникаров и доц. д-р Тодор Недев.

В раздел “Tехнически науки” предложени за награда “Варна” са инж. Иван Алексиев и научен колектив с ръководител доц. д-р инж. Петър Балабански - за разработката "Система за мобилност на хора с увредено зрение на територията на Варна”.

Варненци могат да изпращат своите мнения и препоръки по номинациите в писмен вид в срок до 23 април 2008 г. на адрес: 9000 Варна ул. "Преслав" № 26, Областна администрация, Съвет за наука и висше образование – за Награда “Варна”.