Обявиха конкурс за преподаватели по изкуства
Обявиха конкурс за преподаватели по изкуства / Sofia Photo Agency, архив

За пети пореден път Фестивална програма „Приятели на България” обяви конкурс за работещи с талантливи деца в направление „Изкуства”.

В надпреварата, която се организира с подкрепата на просветното министерство, могат да участват художествени ръководители и педагози, развиващи младите дарования в извънкласни и извънучилищни дейности, както и в детските градини.

Цветан Иванов – управител на Фестивалната програма, осигурява награден фонд от 7 500 лева, а партньорите – грамоти и предметни награди.

Участниците могат да представят своите добри практики чрез писмени доклади или чрез изпълнения на възпитаниците си в „Дни на таланта”. Писмените разработки се представят до 1 март 2012 г., а Дните на таланта ще се проведат през месец юни в курортен комплекс „Албена”.

Условията за участие в инициативата са публикувани на сайта на „Приятели на България” - www.festival-bg.com, и във вестник „Учителско дело”.

Организаторите припомнят, че голяма част от отличията в миналогодишния конкурс бяха спечелени от учители от Варна и областта. Екипи от ОДК и ІІ ОУ „Н. Й. Вапцаров” получиха съответно І награда за извънучилищна дейност и признанието на МОМН за цялостна политика в развитие на извънкласните дейности. Учители от ОДК в Провадия отнесоха наградата на Съюза на българските учители, а от  ОУ „Петко Р. Славейков” – на Столична библиотека. Народната певица Кичка Христова бе отличена с приз на Министерство на културата за творчески постижения при работа с детска фолклорна студия “Неранза”.