Няма да закриват Стоматологията
Няма да закриват Стоматологията / netinfo
Кметът на Варна Кирил Йорданов заяви, че ако е имало такова намерение, то е нямало да се наливат толкова пари за ремонтиране и обновление на сградата.

Градоначалникът успокои зъболекарите, като заяви, че няма намерение да закрива Стоматологията. Той опроверга слуховете, които разтревожиха в четвъртък стоматолозите.

Поводът за тревогите на зъболекарите, стана визитата на общинския служител д-р Миленков в четвъртък, който открито заявил, че Варна няма нужда от общинския Стоматологичен център I, което отново взриви напрежение сред екипа. Кирил Йорданов бе категоричен, че неговият служител не е съгласувал с него подобно действие и не е оторизиран да прави такива изявления от негово име. Да припомним, че за сградата на центъра се обмисляха доста варианти, докато се стигна до най-рационалното решение за оптималното й използване.

Друго доказателство, че се мисли в перспектива за Стоматологията е фактът, че всички предоставени на Варненския Административен съд помещения са ремонтирани по изискванията за стоматологични кабинети и след пребазирането на съда, двата етажа също ще бъдат предоставени за нуждите на зъболекарите от центъра.

Това са първите по-сериозни подобрения на базата от откриването й през 1969 г., като изключим някои текущи подобрения със средства на търговското дружество. Но без съдействието на общината и на кмета Кирил Йорданов ръководството му не би се справило за подобряване състоянието на доста неизползвани етажи от бившата зъботехническа лаборатория, които вече са изпълнени с ново съдържание, сподели още д-р Слава Даковска.