Ново звено ще контролира тайм-чартърите в БМФ
Ново звено ще контролира тайм-чартърите в БМФ / netinfo
Специално звено ще контролира сключването на договори за тайм-чартъри в Параходство „Български морски флот”. Решението за неговото създаване е взето след посещението на министъра на транспорта Петър Мутафчиев във Варна през уикенда, съобщават от пресцентъра на министерството. Звеното ще бъде в състава на дружеството и ще проследява цялата процедура от провеждането на преговорите до сключването на договорите за тайм-чартър. То ще има достъп до цялата необходима информация и документация. Звеното ще предоставя пряко на транспортното министерство и председателя на Съвета на директорите на дружеството цялата информация и становищата си. По този начин трябва да се гарантира максимална публичност и подобряване на условията при сключването на договори.

Срокът, в рамките на който Министерството на транспорта одобрява или не сключването на договор за тайм-чартър при договорени от дружеството условия, се намалява от 7 дни на един работен ден.

Работният проект по Стратегията за приватизация на БМФ е представен в Министерството на транспорта. Официално са постъпили и предложения на браншови организации, които ще бъдат предоставени на работната група. Очаква се през тази седмица министрите да се запознаят с проекта преди изпращането му за съгласуване и разглеждане на заседание на Министерския съвет.