/ Дарик Варна
Създаване на условия за нормално провеждане на изборите и реализиране на Стратегията за развитие на Варненска област и Североизточния регион. Това са основните приоритети в бъдещата дейност на новия областен управител Тодор Йотов, който се представи пред медиите след встъпването си в длъжност. 

Той обясни, че е приел предложението да застане начело на Областна администрация, тъй като смята, че с опита и уменията си има какво да даде на държавата. 

Сред краткосрочните си ангажименти той открои създаването на мерки за недопускане на изборни нарушения. По-дългосрочните приоритети са свързани с контролни функции по основните актове, издавани от местните органи на властта, както и полагане на усилия за опазване на населението от бедствия, аварии и катастрофи, добави Тодор Йотов. Той даде пример с опасния трихлоретан в „Полимери“, за чието обезвреждане са необходими 12 млн. лв. 

„Ако трябва, ще спя в кабинетите на министрите, от които зависи, но ще осигуря средствата за деактивирането на тази заплаха“, категоричен бе новият областен управител.

Той увери, че лично ще следи критичните точки при покачване нивата на реки и язовири, както и местата със свлачищни процеси.


Кап. I ранг Тодор Йотов. Той е роден през 1958 г. в Бургас. Завършил е Висше военноморско училище „Никола Й.Вапцаров”, където от 2014 г. насам е преподавател. Преди това оглавяваше Военноморската база във Варна, а в периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.