Нови паркоместа и игрища в района на Чаталджа
Нови паркоместа и игрища в района на Чаталджа / Дарик Варна, архив

Вчера е започнала същинската част по изграждането на проекта, свързан с ул. „Генерал Колев”, съобщи кметът Кирил Йорданов. Става дума за реконструкция на карето бул. „Чаталджа”, „Осми приморски полк”, „Генерал Колев” и бул. „Царевец”, на стойност 4,5 млн. лв, посочи градоначалникът. През тази година се очаква ул. „Генерал Колев” да бъде готова.

„Дано да можем да завършим и „Чаталджа”, в скоро време обаче няма да се видят полагане на асфалт и ремонт на улици, тъй като няма обществена поръчка и изпълнители”, коментира Йорданов.

На ул. „Генерал Колев” е подменен 110-киловатов кабел, за което общината е платила 750 хил. лв. От Е. ОН са сложили нов от подстанция „Чайка” до подстанция „Изток”, разкри зам.-кметът по общинска инфраструктура Богдан Караденчев. Още 200 хил. лв. са дадени за смяна и на водозахранването с нови тръби с 50-годишна гаранция. Премахнати са 58 дървета, за да се изградят две платна с четири ленти за движение. Общината ще компенсира сечта като засади в  района 4 пъти повече растения.
Северното платно на моста на бул. „Царевец” ще стане двойно, обясни още Караденчев. Обмисля се как да се намали шумът в района.

На близо 26 декара каре между „Чаталджа”, ул. „Цар Асен”, „Драва чех” и „Генерал Колев” ще бъдат изградени 8 площадки за деца и възрастни, 3 игрища за футбол, за волейбол и баскетбол, както и фитнес на открито. Най-късно на 1-ви май обектът трябва да бъде открит.

Общината е финансирала реконструкцията на бул. „Чаталджа” с 3,5 млн. лв, посочи още зам.-кметът. Там са отрязани 45 дървета, ще бъдат изградени нови 60 паркоместа и две платна с 4 ленти за движение.