Нова изложба отваря врати за любители на темпера и акварел
Нова изложба отваря врати за любители на темпера и акварел / netinfo
Ценителите на изобразителното изкуство могат да се насладят на изложбата на Атанас Атанасов в галерия “Теди”. Платната на автора, които могат да бъдат видяни от 11 октомври до 11 ноември, са вдъхновени от морето, носят нежна носталгия и дълбоко вникване в природата и нейното великолепие. Художникът ще представи картини с темпера и акварел, над които е творил през последните две години.

Атанас Атанасов е роден в Бургас през1964 г. Завършва Художествената академия в София през 1991 г. в класа по живопис на проф. Светлин Русев. Има самостоятелни изложби в София, Пловдив, Бургас, Варна. Негови работи са експонирани и във Франция, Италия и Гърция. Художникът се изявява и на полето на илюстрациите.

За неговия стил учителят му Светлин Русев казва, че е базиран на творческа интерпретация на старата традиция на българската иконопис.

Особено място в пейзажите, които артистът е донесъл в „Теди”, заема централната творба в изложбата „Под облаците”, която включва и елементи от скулптурния език. Атмосферата в този обемен пейзаж носи много от чистотата на ранния италиански Ренесанс.