Нова група се сформира в Общинския съвет
Нова група се сформира в Общинския съвет / снимки: Дарик Варна

Новата група „Граждани и експерти и СДС", състояща се от Добромир Джиков, Валентин Станев, Янко Станев и Божидар Чапаров, бе сформирана в новия Общински съвет. Неин председател ще бъде бившият шеф на пристанището Божидар Чапаров, избран за съветник от групата „Живот за Варна" и обявил се преди дни за независим.

Председател на групата на БСП в градския парламент ще бъде Борислав Гуцанов, на Реформаторския блок - Григор Григоров, а на ГЕРБ - Марица Гърдева.

Съветниците избраха и заместник-председатели на местния парламент. Това ще бъдат Янко Станев, Лидия Маринова (ГЕРБ) и Светлан Златев (Реформатори и Патриоти).

БСП остана без зам.-председателско място.

"Управляващите от партия ГЕРБ не считат, че опозицията има място в местния парламент, което е странно, тъй като дори и в Народното събрание опозицията има свое място в Председателския съвет и като зам.-председатели. Но по този начин са преценили, ние няма какво да направим. Те имат 22 гласа, направиха едно обединение около новата група, която се сформира, свързана с Янко Станев, Божидар Чапаров и Добромир Джиков. Имат видимо определени отношения с Реформаторския блок и считат, че това е достатъчно. Като гледам БСП и двамата колеги кап. Папазов и Стен Лазаров оставаме в опозиция. Виждам, че Земеделците също още не са се определили по кой път ще хванат, докато ДПС явно са с управляващите от ГЕРБ", коментира пред Дарик председателят на групата на БСП Борислав Гуцанов.

Преди заседанието на Общинския съвет съветникът Костадин Костадинов се обърна с молба към колегите си всеки да дари сума според възможностите си за възстановяване на паметник на български войни в Тулча. За целта с а нужни 15 000 лева и вече е намерена румънска фирма, която да реставрира монумента.

Известният с нестандартните си прояви варненец Росен Марков се появи в зала „Пленарна" с окачен на врата плакат със залепени банкноти. Целта бе да се насочи вниманието на общинските съветници към казус, свързан с църква в двора на Старите гробища.

Нова група се сформира в Общинския съвет
netinfo