Общинската избирателна комисия във Варна съобщи, че е постъпил сигнал от Биляна Якова-Атанасова за несъвместимост на Диан Иванов като заместник-кмет на община Варна.

Благомир Коцев остава кмет на Варна


Това е втори сигнал срещу Деан Иванов. Първият беше подаден преди пет дни, на 13 февруари. От ОИК- Варна припомнят, че "заместник-кметовете се назначават от кмета на общината, в съответствие с одобрената численост и структура на общинската администрации и разглеждането на евентуални техни нарушения от ОИК би било недопустимо, тъй като е извън полето на компетентност на комисията". Поради тази причина ОИК - Варна "препраща сигнала на кмета на община Варна Благомир Коцев, за произнасяне по компетентност". Решението може да се обжалва пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му. Решението е подписано от председателя на ОИК-Варна Велин Марков Жеков.

Припомняме, че Общинската избирателна комисия /ОИК/ предсрочно прекрати пълномощията на двама кмета във Варна- този на Николай Желязков като кмет на варненския район „Приморски“ и този на Цветнен Цветков като районен кмет на район "Одесос". И двамата бяха избрани като кандидати на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България".
БГНЕС