Нов шеф проваля съвет по туризма във Варна
Нов шеф проваля съвет по туризма във Варна / netinfo
Заради новия шеф на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова е пропаднало заседание на националния съвет по туризъм във Варна. Това заяви изпълнителният директор на “Турекспо” Стоян Маринов. Заседанието се планираше да се проведе по време на изложението “Панаир на туризма и свободното време”.

Анелия Крушкова оглави агенцията преди седмица. Тя зае мястото на подалия оставка в края на миналата година Марио ал Джибури. Назначението и предизвика недоволството на туристическия бранш, тъй като Крушкова няма опит в него и не познава проблемите му. Преди да заеме поста тя е била заместник министър на транспорта и е работила в спедиторска фирма.

Крушкова е човек извън туризма и не познава детайлите, заради това най-вероятно е пропаднало заседанието на съвета във Варна, коментира Маринов. Тя е поканена да присъства да панаира от организатори. Все пак няма всеки ден туристически изложения и присъствието на шефа на агенцията е признак за отношението на държавата към бранша. Тези, които са го пропуснали, не свършват добре, добави Маринов, визирайки отсъствието на Марио ал Джибури на миналогодишното изложение през пролетта.

100 фирми, предлагащи оборудване за хотели и ресторанти, и 21 туристически агенции ще вземат участие в 29-ия панаир на туризма и свободното време, който ще се проведе от 14 до 17 февруари в Двореца на културата и спортта. В съпътстващата програма към изложението ще бъдат разяснени възможностите за каднидатстване по структурните фондове на Европейския съюз, новия визов режим през летния сезон и нередностите, за които ще следи комисията за защита на потребителите. Организационният комитет по честването 50 години на курорта “Златни пясъци” ще обяви част от програмата. За първи път на панаира ще бъдат демонстрирани българска радиосистема за екскурзоводи и технология за производство и продажда на жива бира, която ще бъде предлагана във варненски ресторант.