/ СОК Камчия
Спортният екип и маратонките с автограф на най-успешния български тенисист Григор Димитров, ръкавиците, с които олимпийският и двукратен европейски шампион в бокса Петър Лесов е триумфирал на ринга през 1980 г. в Москва, са сред изложените трофеи в новооткрития спортен музей край Варна.

Той е първият извън столицата и в него са събрани експонати, дарени от звезди на родния спорт, олимпийски, световни и европейски шампиони.

В музея са изложени още трофеи и лични вещи на златното момиче в художествената гимнастика Ренета Камберова, световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, европейския, олимпийския и световен шампион Армен Назарян, олимпийската ни медалистка по борба Елица Янкова, плувеца Антъни Иванов, футболистите от „Златния отбор от САЩ `94“ Красимир Балъков, Емил Кременлиев, Пламен Николов, Цанко Цветанов и Йордан Лечков, футболните клубове „Лудогорец“, ЦСКА, Черно море“, „Спартак - Варна“ и още много други.

Занапред, паралелно с експозицията, ще бъде създаден и регистър от документи, материали, експонати и фотоси, свързани с българския и международния спорт.

Музеят се намира в СОК „Камчия“, където днес бе даден и старт на летния туристически сезон.
 
Информационна агенция Фокус