Норвежец инсценира грабеж
Норвежец инсценира грабеж / netinfo
58-годишен норвежки турист излъгал, че въоръжени лица са му задигнали по особено драматичен начин около 5 000лв.

На 20 август норвежецът отишъл в Пето РПУ, за да се оплаче, че около 19.30 на 18.08., двама неизвестни са го нападнали в ресторант в КК „Златни пясъци”, чието име и местоположение човекът не посочил. Единият от нападателите опрял пистолет в гърба му, след което апашите го завлекли в БМВ, където имало още двама мъже. Похитителите отвели туриста в КК „Албена”, където го заставили да изтегли от различни банкомати левовата равностойност на 20 000 норвежки крони – около 5 000 лева.

След няколко дни работа на полицията, се установило, че грабежът бил инсцениран от самия тъжител, отседнал в Златни пясъци. По време на „грабежа” 58-годишният норвежец бил с 30-годишна българка от добричко село. С банковата си карта той закупил на изгората си златни накити на стойност 3000 лева, дал й 500 лева, а с останалата част от парите двамата заедно се позабавлявали в заведения в Кранево и Балчик.

Предстои провеждането на процесуално следствени действия за доказване на инсценировката и доклад на ВРП (варненска районна прокуратура) за вземане на отношение спрямо “тъжителя”.