Николай Василев открива информационни дни по ОПАК
Николай Василев открива информационни дни по ОПАК / netinfo
Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие във Варна информационните дни по оперативната програма „Административен капацитет” в началото на следващата седмица. Потенциалните бенефициенти ще бъдат запознати с условията за кандидатстване по програмата към структурите на държавната администрация в понеделник. На следващия ден кампанията ще разяснява процедурите при съдебната система. И двата информационни дни ще проведат в комплекс „Ривиера”.

По време на визитата си във Варна Никой Василев ще посети с изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Мария Мургина офиса в морската столица, където ще бъде даден официалният старт на система за управление на административното обслужване на чакащи клиенти.

Министърът ще подари и 6 компютъра на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски” в понеделник. Инициатор на събитието е десетокласникът Димитър Димитров, който през март зае поста на министър на държавната администрация в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”.