„Никой“– предизвикателството  в конкурсната програма на „Любовта е лудост“
„Никой“– предизвикателството в конкурсната програма на „Любовта е лудост“ / снимки: ФКЦ

Филмът на Андрей Андонов „Никой", който се бори за голямата награда „Златна Афродита", разбуни страстите на тазгодишното издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост". Той е и единственият български филм в официалната конкурсна програма на международния фестивал.

Режисьорът, заедно с актьорите Стоян Радев и Гергана Плетньова, изпълнители на главните роли, представиха филма пред препълнената зала 1 във Фестивален и конгресен център - Варна.

„Никой" е дебютен за Андрей Андонов и е спонсориран от ентусиасти, без каквато и да е помощ от държавата. Въпреки ограничения бюджет, личи колко много е постигнато от целия екип - и визуално, и като музикално оформление, и като актьорска игра. Гергана Плетньова прави уникално превъплъщение в ролята на Вера - естествена и непринудена, жена в труден момент от живота си.

Никой предизвикателството  в конкурсната програма на Любовта е лудост
netinfo

„Не познавах актьорите, търсих хора, които да поемат риска да са част от тази история", споделя режисьорът и разказа за трудностите в това да правиш независимо кино в България.

Филмът бе определен като новаторски, излизащ от рамките и клишетата на стандартното българско кино и въпреки разнородното менение на критиката, беше посрещнат с аплодисменти от публиката на фестивала.

„Никой" няма да бъде част от програмата на фестивала за българско игрално кино „Златна роза". Причината - „...подходящ за по-специфична аудитория".

Филмът се прожектира за пръв път във Варна, в рамките на официалната конкурсна програма на 24-я Международен филмов фестивал „Любовта е лудост".

Никой предизвикателството  в конкурсната програма на Любовта е лудост
netinfo

Официалното закриване и награждаване на победителите на „Любовта е лудост" е на 2 септември от 19 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна.

Режисьорът на "Никой"

Андрей Андонов е 32-годишен режисьор, завършил екология в България и филмово производство в Colaiste Dhulaigh, Дъблин, Ирландия.

През 2012 г. той се завръща в България и започва работа по проекта „Никой". Четири години по-късно неговият режисьорски дебют е факт.

"Никой"

Вера наскоро е загубила баща си и се е върнала в неговата къща в Родопите. Тони - нейният приятел, и Таня, тяхна обща приятелка, я изненадват, пристигайки при нея.
Неочаквано се появяват Ники и Лили, които се настаняват в съседната вила. Ники е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да купи и нейната.
Вера се нуждае от подкрепа и съпричастност, но в следващите дни нейният устроен живот започва да се променя със забележителни последици.