Невиждано от 35 години: Без нито една неделна сватба утре
Невиждано от 35 години: Без нито една неделна сватба утре / снимка: Sofia photo agency, архив

Нито една двойка не е избрала утрешния 25 октомври за сключване на граждански брак във Варна. Това съобщи за Дарик Неждет Ахмед - началник на отдел "Радостна дейност" в обредния дом на морската столица. Според Ахмед, който има 35 години стаж в местната Ритуална зала, да няма сватба в неделя е истинско събитие, за каквото той не си спомня.

Липсата на заявки за бракосъчетания в изборния ден едва ли е свързана с вота, смята Ахмед. Той разкри, че в днешния ден за размисъл ще има само една сватба.

За разлика от тази неделя, през следващата, която вероятно отново ще е изборен ден, ще се бракосъчетаят поне 3 двойки. Това засега показват записванията.

Булка се отби до урната преди да се омъжи

Че женитбата не може да попречи на желаещите да упражнят правото си на глас доказа булка, която се отби до урната, преди да каже заветното „Да". Това стана във Варна на последните парламентарни избори през 2013 г.

Община Варна редовно забранява продажбата на алкохол в изборния ден. Това обаче не се отнася за организирани тържества, каквито са сватбите.