Неизряден платец нападна служител на ВиК
Неизряден платец нападна служител на ВиК / DarikNews.bg, архив

Служител на „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД е нападнат преди обяд от абонат, докато изпълнява служебните си задължения, съобщават от  дружеството. Инцидентът е станал по време на събирането на задълженията на клиентите в гр. Дългопол.

Пострадалият бил в група с още 4 човека. Докато са били била пред дома на мъж на ул. „Георги Димитров” в Дългопол, той е нападнал един от служителите. Пострадалият е отведен с прорезни рани по лицето в здравната служба на града.

Повод за нападението е станала поканата на служителите към абоната да покрие сметката си от 250 лева, натрупана от 9.09.2011 г., когато е било и последното му погасяване на задължение.

Живеещите на същата улица имат неплатени сметки за вода в размер на 13 500 лева, а общият дълг на дългополци към дружеството е 256 000 лева, поясни зам.-началникът на район „Провадия” Мария Михова.

Пострадалият е подал жалба в полицията. Това не е първия опит за саморазправа със служители, подчертават от дружеството. Две инкасаторки пострадаха при нападение във Вълчи дол миналата година.