Недков: Потвърди се слухът, че Кирил Йорданов и ГЕРБ договарят чистка в общината
Недков: Потвърди се слухът, че Кирил Йорданов и ГЕРБ договарят чистка в общината / снимка: Предизборен щаб

Един началник да нарече подчинените си „тъпани”, означава не просто неуважение към хората, които са му служили вярно толкова години, но и неуважение към варненци. Жителите на морската столица не получават административни услуги от "тъпани". Това коментира кандидатът за кмет на Варна от „Синята коалиция” Николай Недков. Според него не е чудно това, че претендентът за четвърти мандат усилено говори за „чистка” в голямата сграда. „Това доказва слуха за договорка между кмета и ГЕРБ за действителна чистка и смяна на сегашната администрация с хора на ГЕРБ. Есенният дъжд, паднал във Варна, е само предлог на Йорданов да се извини за предстоящите кадрови промени”, изтъкна пред журналисти „синият” кандидат-градоначалник. Той е на мнение, че е необходима „чистка” в общината и тя трябва да е на Кирил Йорданов.

„Аз съм сигурен, че в Община Варна работят много компетентни и знаещи хора, но те трябва да бъдат мотивирани. А кметът е този, който кара администрацията да работи, той е моторът. Очевидно сегашният мотор е спрял и трябва да бъде захвърлен”, коментира Николай Недков.

Да даде рамо на Недков във Варна дойде заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова. Според нея една от изненадите на 23 октомври ще бъде във Варна, защото Николай Недков със сигурност ще отиде на балотаж. Той е единственият, който може на втори тур да събере целия демократичен вот на Варна, смята Михайлова. „Той върви напред, не криволичи, не става в услуга на един или друг според конюнктурни интереси”, отсече заместник-председателят на "тъмносинята" партия.

„Най-сериозният аргумент за подкрепата на Синята коалиция към кандидатурата на Николай Недков е това, че в негово лице се видя добрият стопанин. Кадърният, годният човек, който може да извърши онова, от което Варна със сигурност има нужда след тези три протяжни и убийствени за града мандати”, допълни и Димо Гяуров, председател на предизборния щаб на „сините” в морската столица.  

Кандидатът да управлява Варна през следващите четири години разви една от идеите, зад която Синята коалиция твърдо застава. Според Недков на Варна й е необходим интермодален транспортен терминал, където се пресичат четири вида транспорт – морски, железопътен, авиационен и шосеен. „Това може да се осъществи в близост до „Леспорт” - на огромните територии, общинска собственост. Необходимо е единствено да се построят кейове, където да се разтоварят стоките”, каза Недков. По думите му проектът изисква значително по-малко средства от преместването на едно пристанище. „Варна не може да връща 120 млн. за преместване на едно пристанище при наличие  на други две конкурентни пристанища в Констанца и Бургас и при условие, че ние имаме контейнерно пристанище на Варна-Запад”, допълни „синият” претендент за кметския стол. Той отбеляза още, че интермодалният транспортен терминал струва около 30 милиона и по линия на публично-частното партньорство може да бъде завършен за 4 години.

Недков е на мнение, че трябва да се работи за разширяване на пристанище Варна-Запад. „Там градът ни има контейнерно пристанище. С разширяването и приспособяването му то може да върши същата работа, която върши пристанище Варна-Изток”, коментира той. Синята коалиция е „за” освобождането на територията на Варна-Изток - част от сърцето на Варна, изтъкна още кандидат-кметът.