Назначиха временен управител на кучкарника
Назначиха временен управител на кучкарника / снимка: ovarna.bg

Временен управител на общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар вече е назначен. Постът поема Нели Георгиева, главен инспектор в дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“. Назначен е и ветеринарен лекар – д-р Татяна Мура.

В приюта вече тече ремонт, с който община Варна ще изпълни предписанията на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), която е официалният контролен орган по спазване на разпоредбите на Закона за защита на животните.

Ремонтът на хале 1, за който са предвидени 24 000 лв., трябва да приключи най-късно до месец. Средствата са отпуснати за най-спешните дейности, описани като предписания на БАБХ . Ремонтът се извършва от ДЗЗД "Стройремонт“. През 2012 г. дружеството спечели обществена поръчка за период до 2015 г. , с предмет на дейност „Изпълнение на строителни и монтажни работи на съществуващи сгради, съоръжения и прилежащи към тях терени за нуждите на община Варна за район „Младост“ и кметство Каменар“.

Кучетата, които в момента пребивават в приюта, няма да бъдат пускани навън, остават там и ще бъдат отглеждани по всички изисквания на Закона за защита на животните.

До финализиране на ремонтните дейности нови животни няма да бъдат приемани, освен в случаи на възникнали инциденти с граждани. Според указанията на БАБХ кучетата не могат да напускат приюта, а достъпът до него за външни лица е ограничен до приключване на ремонта. След него ще продължи и работата по доброволческите инициативи на различните неправителствени организации.